Friday, November 2, 2012

Bismillah..



Alhamdulillah dah masuk 3bulan hamil,bersamaan 10 minggu,syukur... :)
Baru ada hati nak update kat blog..untuk dijadikan kenangan bila baby da keluar. Lagipun lama kot tunggu nak dapat rezeki ni..rugi kalau tak diabadikan..chehh :) Insyaallah entri kehamilan ni isi-isi padat dan penting je..tak kose nak kembang-kembangkan ayat macam laki aku suruh..dia takpe la rajin telebih ! :)


Antara pekara yang terjadi kat aku :

1. Perut da nampak,so that mean pakai sleuar jeans sume da ketat..tapi masih boleh dipakai lagi la buat masa ni. Kain baju kurung boleh zip je,nak cangkuk memang out! Asal laki aku tengok perot je,dia ketawa..kelakar ke perot aku? Aku sendiri pon da taknampak ape kat bawah kalo tgk dari atas. Tengok kat cermin kiut je perot aku..haha

2.Breast pon membesar dengan jayanya..tapi part ni aku ingat dia start mengembang dari awal aku pregnant lagi.

3.Alhamdulillah aku xde morning sickness yang berlarutan. Ade la haritu dalam 2 hari..penat gila aku rasa. Siap pakej muntah dengan chery beryy sekali..abis tu takde dah,syukur!

4.Mengalami sciatica masa awal pregnant sampai la dia hilang sendiri..sakitnya tak tau nak habaq. Hanya yang mengalami saja yang paham.Tapi kalau aku banyak berjalan tak benti,dia mula rasa nak sakit.

5.Kalau dulu masa mak pregnantkan aku,dia suka makan kat rumah orang..tapi aku pulak suka mandi kat rumah orang,kat rumah mil aku jela. Tah la,aku pon tak faham.

6.Boleh tahan la jugak tahap malas aku sekarang ni..kain baju pun laki aku yang kutip basuh masa awal² haritu..nak soh aku melipat memang jauh sekali la. Nasib dapat laki yang rajin..haha
Asal sampai balik rumah je,memang atas sofa tu la aku baring ngadap tv sampai aku ngantuk..

7.Kerap kencing tu biasa la kot kan..tapi memenatkan..sampai pernah aku cakap kat laki aku nak pakai pampers je!

Tu je la kot yang aku ingat setakat ni..kalau ade lagi next enrti aku masukan..btw semalam saje ajak laki aku pegi scan,da 10 minggu kan,so aku  rasa memang akan nampak la berbanding scan yang memula dulu tu.
Nindia gambaq :

Sebelum scan aku ada bagitau kat laki aku mengikut apa yang aku baca baby ni da gerak² cuma aku je tak leh rasa pape lagi..tapi dia tak caya la kan..masa scan tu alhamdulillah nampak jantung dia berdegup..kecik sgt,pastu dia siap pusing² lagi..subahanallah!.Lepas da snap gambar dia,dokter tekan² lagi dia dok diam terus..malu kot..haha
Haihh..tak sabar nak tunggu dia besar sket..bulan depan scan lagi.

Insyaallah semoga kami berdua sentiasa dilindungi Allah SWT.


15 comments:

zy's said...

Amin.. hepinye tengok gambor tu.. takde perkara yang menggembirakan selain menjadi ibu kan? Jaga diri berdua baik-baik.. teruskan menulis pasal kandung-kandung ni, at least tumpang rasa apa yang orang lain rasa.. :-)

Ym.Bundle said...

eh, dh 3bulan upenye..haha..skit hari lagi kene tukar baju,spender,seluar lettew...hahaha

yana halim said...

datang sini lepas di promote si Ym. Bundle. Salam kenal... :)
semoga dipermudahkan proses kehamilan ini sehingga melahirkan. Kalau larat, mengaji banyak-banyak. Insyaallah kalau susah masa preggy ni, masa dia dah lahir senang nak jaga. :)

4feet8 said...

ganas gak bahasa kau bundle kat wife..hehe

LydSunshine said...

Bundle paksa lawat blog ni. *pitnah*

Bestnya tak alahan. Sgt jelez. Cepat jugak kandungan Cik Puan Wani menampakkan diri. Saya bila dah 5 bulan ni baru le tak muat kain baju kurung. *dah lama tak pakai jeans tapi seluar slack minggu lepas muat lagi*.

Yey! Sama le kita malas tahap maksima. Sejuk ati dgr awk dpt suami rajin. Kekeke. Tak sangka si bundle tu rajin. Nampak mcm pemalas. Kwang2.

Ku Syida said...

Okay, mmg rasa sgt sweettt...Baby tu sweet okay..Bendulu tak sweett..Hahaha...
Cik puan wani, jaga diri elok2... :D

Liyaa Mf said...

Kenapa semoga kami berdua sentiasa dilindungi? Bukan sepatutnya bertiga ke Wani? Err belum biasa lagi ey cakap bertiga? :P

لين Si Pipi Merah said...

semoga selamat melahirkan anak-anak yang comel,soleh dan solehah dengan jayannya! doakan dari jauh ni.. :D

Emma said...

ehhh, rajin jgak eh rupenye bro bundle tu... keh3... semoga kandungan kak wani dilindungi Allah :) yessszaa, besnye dpt anak! haha

Chic Na said...

dtg dr blog bundle. huhu..

pregnant pengalaman paling best kot utk perempuan.
apepun take care. :)

nurwani said...

thanks sume yang datang dari blog Bundle :)
sje je dia gatal lebih g letak link blog ni !
kpd yg mendoakan,terima kasih banyak²..
insyaallah semua selamat.

mrs mell said...

alolo... comelnya baby tu.. kikiki.. awal2 jage sikit tau.. semua keje rumah tu suruh en. bundle je buat..hahaha..
kencing tu alert tau.. kalu pedih takut kencing kotor.. huhu..

jom juin group fb komuniti ibu mengandung... leh tnye mcm2.. psstt... jgn bgtau pakcik bundle.. ini untuk kite2 jer. haha

hihihi.. anyway tahniah... lagi 2 bulan rase la bby gerak2.. tondang2.. hehe

Aien Alien said...

singgah sini dari blog cekgu bundle. hi Cik Puan Wani...tahniah bakal jadi mummy. semoga mummy dan baby selamat dan dilindungi Allah


#malas lama2 sikit bior cekgu bundle lipat baju sampai kesudah. haha

izfanora said...

bestnya dapat laki gitu. laki aku tue, "esok2 r abg lipat". last2 aku jugak yg lipat..

Puan Kutu said...

tak sgka si bundle tu rajin ekk..Alhamdulillah dpt laki yg memahami.hikhik..

syoknya klu dpt scan n tgok baby dlm perut kan...klu ada alat scan tu kt rumah lg best.hari2 msti tgok apa baby buat..:)