Wednesday, February 6, 2013

Akhirnya....

Dalam hati nak up entri yang lain..banyak idea,tapi tak terlawan dek malas dan laki aku.
(kat rumah tak boleh nak hapdet sebab dia bolot je pc untuk dia sorang)
Arini mata dia masuk pasir awal,so boleh curi masa hapdet kejap..sian dia,tak berapa nak sihat lagi.

So untuk entri sepantas kilat ni,aku tepek gambar alahan aku yang paling latest...
Oh my..aku sendiri naik segan tengok muka sendiri bak hang!
Wahai anak yang kuat menendang dalam perut,ini lah pengorbanan ibu mengandungkan kamu..cewahh


ruam atau macam jerawat pasir gitu..tapi penuh kat dahi ngan kiri kanan pipi dan batang hidung

Mil aku cakap,biras ngan kakak ipar aku pun time pregnat dapat alahan cam gini jugak..sampai lepas bersalin baru hilang katanya...
Pengsan !

Memang bagi setengah orang akan cakap benda ni sementara je..tapi aku sendiri masih belum boleh nak hadam lagi..hahaha
kurang keyakinan diri kekdahnya..rasa macam semua orang dok perati je  muka aku yang bergerutu ni..haiss

So krim safi balqis aku tu,aku stop pakai..takut melarat jadinya..tiap malam aku guna kaedah tradisional yang aku praktikkan teori sendiri sebab nak sedapkan hati...aku tau macam useless je usaha aku ni,tapi..nak sedapkan hati punya pasal kan..buat je.

Harap belas ehsan laki aku memang hampeh la..die gelakan lagi ade..
So dengan niat dihati nak balas dendam sebab gelakan aku..
dengan rasminya tiap malam dia kena hadap la muka aku yang cantek dan jelita macam ni...hahaha            

                                           
harap dengan kaedah 'back to nature' ni,biji-biji ni akan hilang segera :(




Nanti aku update lagi...
Bai !








14 comments:

shazrina said...

assalamualaikum ..

ermmm mase aku pregnant dulu, ade gak alahan ..naik merah merah kat kaki ...pastu pantang jalan kat tempat berabuk, haaa bengkak laaa kaki aku ni noks ..sabo je laaa beberape bulan lagi ni :)

Nastyna said...

Sakit gatal2 ker ruam tu? Tapi serius I pernah tengok orang yg muka banyak ruam time preggy, dah beranak esok lawa berganda2 muka laaaaagi licin. Haaaa bersabar la yer. Nnt akan leeeeeebih lawa pas beranak ;) jadi hot mama.

Cik Puan Wani said...

sahzrina : kakak membe opis ni gitu la kena,jadi ruam kat kaki tu je..dh tu siap kate kaki tu jadi cm buruk gila sbb berparut..hehe

mama jj : takde gatal or sakit..jz sakit hati jela nengoknye..haha
aminn la kalo pas ni lagi licin jadinya..haha

ruzy said...

Ahaha.. bedak sejuk gitu... memang akan ada alahan ea? Ada orang ruam kat perot. Takpe. Jelita je pasni..

Ym.Bundle said...

eeuuwwwwwwwwww..

Cik Puan Wani said...

ruzy :Bedak sejuk ni tak wangi sangat la zy..mcm nak beli yang wangi gitu..haha

ym bundle :Jgn nak euwww sangat la..hempuk kang

wawayusryliaw said...

eeeee si buruk rupa.

zana fahmi said...

Assalammualaikum, takpelah dik, pengorbanan selama 9 bulan saja. Mungkin bagus juga pakai bedak sejuk gitu. Mcm masa akak remaja dulu.

izfanora said...

ok gak r kecik2.. za kena kt bawah dagu, gatal yg amat, pastu besar mcm jerawat, tp bukan jerawat.. dh nk hilang naik kt pipi pulak.. ingt kan apa, rupanya pembawakan budak..

Puan Kutu said...

pengorbanan org pregnant pahalanya besar..ayat nak seapkan hati.hehe..

♥ Nana BamBam ♥ said...

Salam Alaykum kak:)

mungkin alahan sementara kot..lama2 nti hilang laa..

Hadira Kifly said...

hehehehehehe :D

Noraihan Qusyairi said...

salam..sama la kite pun tunggu first born..berdebar je..tapi takde alahan bagai..seronok je..cuma sejak2 masuk 3rd trimester ni cepat pulak letih n sakit2 badan..kena pulak hari tu salah makan..seksanye..huhu..tp ni la kenangan kan..dah bersalin nanti rindu nak mengandung lagi..hehehe

salam perkenalan :)

Cik Tia said...

maintain cantik apa .. seriously .. hehee